Fødsels-terapeut/Doula

En kompetent fødselspartner
En fødsels-terapeut eller Doula som det også hedder, er til for at give dig en kærlig og tryg fødsel. Det er en kvinde, der sikrer dig støtte, omsorg, nærvær og vejledning før, under og efter fødslen.

Fokus på dine behov og ønsker
Uanset om du er førstegangsfødende eller har født før, kan det være en god idé med en Doula.
Min opgave er at skabe ro og tryghed omkring moren, men også faren. Jeg er med til at skabe kontinuitet i forløbet, da jeg kommer til at kende dine behov og ønsker indgående efter flere hjemmebesøg.

Et trygt fødselsforløb
At have en Doula kan for dig betyde sikkerhed for kontinuerlig støtte, omsorg og nærvær.
Jeg kommer hjem til dig allerede i graviditeten, hvor vi sammen taler om din graviditet, dine evt. tidligere graviditeter og fødsler. Er der noget der skal bearbejdes i den forbindelse, vil der være god tid til dette.
Vi taler også om graviditetsgener og afhjælpning af disse, bl.a. vha. rebozo-massage.
Sammen vil vi tale om den forestående fødsel og forberede dig på bedst mulige måde med øvelser og vejledning i bl.a. vejrtrækningsteknikker, fødestillinger og naturlig smertelindring.
De bedste forudsætninger for en god og naturlig fødsel er:

 • Ro
 • Tryghed
 • Omsorg
 • Tillid

Du skal have tillid til dig selv, din krop og dine omgivelser, ligesom dine omgivelser bør have tillid til dig og din krop og dens arbejde under fødslen.
Der skal være ro omkring dig og det arbejde du gør, endvidere skal du føle dig tryg, så du uden hæmninger kan give dig hen til din fødsel, bevæge dig som du har lyst til og indtage stillinger, der er gode for dig.
Dem der er omkring dig under din fødsel, skal være der for dig, og ville den gode oplevelse.
Alt dette kan en doula være med til at støtte op om.

En Doula er på ingen måde erstatning for faderen, som stadig har den vigtigste rolle i forhold til både dig og jeres baby. Jeg er der for jer alle tre.
Faderen og doulaen kan være et rigtig godt team, der kan supplere og afløse hinanden i deres omsorg, støtte, opmuntring og hjælp til dig. Doulaen kan støtte faderen og hjælpe ham med at forstå, hvad der sker og hvad han evt. kan gøre for dig.

En Doula erstatter ikke en jordemoder. En doula har ikke som jordemoderen det medicinske ansvar under fødslen, men hendes fokus er 100% på din oplevelse af fødslen. Jeg vil således have fokus på at støtte dig i at få en tryg og god fødselsoplevelse, og være til stede under HELE fødslen. Når din fødsel går i gang, kontakter I mig og sammen aftaler vi hvornår jeg skal komme.

Under fødslen vil jeg være der med:

 • Støtte
 • Opbakning
 • Nærvær
 • Massage til velvære og afslapning af krop og sind
 • Rebozo-massage til at få baby optimalt ned igennem bækkenet
 • Viden om Spinning Babies teknikker til at gøre fødslen så let som muligt
 • Akupressur til at smertelindre og bløde livmodermunden op
 • Kranio-sakral terapi til at løsne spændinger, der hindrer babys vej igennem bækkenet
 • Homøopati
 • Lifewave akupunktur plastre til smertelindring og beroligelse
 • Opmuntring
 • Omsorg
 • Vejledning
 • En hånd at holde i

Samlet set vil jeg være med til at sikre, at du og din partner er trygge, ved hvad der sker og får en god fødselsoplevelse. Jeg tager først hjem når din baby er født og I er klar til at sige farvel til mig.😊

Efter fødslen vil vi sammen gennemgå fødselsforløbet, og tale om den optimale barselsperiode. Jeg vil yde vejledning og støtte til etablering af amning, samt støtte dig i at skabe en tryg og sund tilknytning til din baby.❤️

Forskningen viser at, tilstedeværelsen af en Doula, man kender og er tryg ved, bl.a. betyder at:

 • Din fødsel forløber hurtigere
 • Du oplever færre smerter
 • Både du, din partner og jeres baby får en bedre fødselsoplevelse

Der er således god grund til at hyre en doula, hvis du ønsker støtte, omsorg, nærvær og opmuntring under graviditeten, fødslen og i den første barselstid.

Et fuldt forløb hos mig koster kr. 16.500,-
Dette inkluderer 3 hjemmebesøg før fødslen, deltagelse i hele fødslen, samt 2 hjemmebesøg efter fødslen.
Det er muligt at vælge enkelte dele til og fra, så vi sammen kan finde et forløb og en pris, der passer til dig.

En enkelt time koster kr. 700,- (Bruges fx til rebozomassage, baby der ligger med numsen nedad, eller behov for samtale)

Ring til mig på 20660005, så finder vi en løsning ❤️

Kærligst
Heidi Lykholt

Anmeldelser

Clara
ClaraNovember 2015
Læs mere
Efter en lang og traumatiserende 1. gangs fødsel med 5 forskellige jordmødre, én studerende, igangsættelse, ve-drop, epidural, bistik, akupunktur og jeg skal gi dig, havde vi på ingen måde en god fødselsoplevelse, og jeg havde ikke en følelse af at føle mig hverken stolt eller sej, efter at have leveret et lille vidunder til verden.
Min datter var fantastisk, men både min mand og jeg var faktisk ret meget i chok, over forløbet, underbemanding på stuen, samt en jordmoder der til sidst i forløbet var meget grænseoverskridende og tog helt fejl af mig.

Fødselsoplevelsen fyldte meget i mine tanker og jeg vidste, at hvis vi skulle have et barn til, så skulle omstændighederne omkring fødslen være noget helt andet. Jeg var faktisk ikke særlig motiveret for at få barn nr. 2, da tanken om endnu en ”træls” fødsel, ikke ligefrem hev i mig, men efter 3,5 år tog jeg mig sammen.
Jeg blev gravid igen og da jeg var et par måneder henne, begyndte jeg at undersøge om en doula kunne være noget for os og fik fat i Heidi. Efter min snak med Heidi over telefonen, hvor jeg blandt andet spurgte ind til hvordan man vidste om en doula kunne være noget for én, og mærkede efter om der var kemi og vi talte mit seneste fødselsforløb igennem og hvad jeg selv havde gjort af tanker, kunne jeg hurtigt mærke, at det var det helt rigtige for mig og ikke mindst for os.
Dét at jeg var glad gjorde også at min mand var glad.

Jeg glædede mig sådan til at møde Heidi og slappede hurtigt af i hendes selskab og kunne mærke, at hun brændte inderligt for at hjælpe mig og for at være med til at gøre MIN fødsel og perioden op til, til en god oplevelse for både mig og ikke mindst min familie.
Heidi er ligetil, og det er tydeligt at hun brænder for det her. Med hendes enorme varme, tilstedeværelse og ikke mindst store viden om, hvad en fødende kvinde har brug for, følte jeg mig bare rigtig godt tilpas og det samme gjorde min mand. Det betød meget for ham at jeg fik en god oplevelse denne gang.
Heidi havde både bøger, film og alverdens artikler med til os, som både min mand og jeg var glade for at læse, på trods af at jeg havde født én gang før, så fik vi et helt andet billede af hvad det er en kvinde har brug for under en fødsel.
Jeg følte mig tryg ved både Heidi og tanken om den kommende fødsel og var mest af alt spændt på om Heidi nåede at komme med til fødslen, da hun boede i Aalborg og vi i Aarhus.
Men vi nåede det hele og Heidi fik endda også vendt vores baby inde i maven med sin rebozo, hvilket jeg faktisk ikke troede på kunne lade sig gøre - Jeg kunne godt mærke at det skete, men det var på ingen måde ubehagelig, men meget blidt og nænsomt og lidt hyggeligt.

Efter fødslen følte jeg mig fuldstændig høj og overvældet af glæde over, at jeg nu havde prøvet ”EN RIGTIG FØDSEL” og JEG gjorde det sgu, – både min mand og jeg var meget lykkelige og stolte over at vi havde Heidi med. Jeg kom igennem en fødsel uden nogle former for smertelindring, andet end min varmepude og min mands og Heidis kyndige og kompetente hænder, en masse varme, nærvær, støtte og en pilatesbold som Heidi havde medbragt.
På trods af at jeg blev sat i gang ved at tage fostervandet, havde jeg en rigtig god oplevelse på fødestuen hvor der bare var, min mand, Heidi og jeg – og hvilket lille skønt team vi blev, det gik faktisk hen og blev ret hyggeligt for os alle tre og jeg følte at JEG var med i hele processen var A-Z.
Heidi var vores ekstra talerør til jordmoderen og hjalp til og guidede mig stille og roligt under hele fødslen.

At have Heidi med til vores lille søns fødsel er en af de bedste investeringer jeg har gjort for mig selv og det har betydet meget for vores familie. Jeg kan varmt anbefale Heidi, hun har ikke mindst nogle helt fantastiske hænder og en viden som hun let og tydeligt formidler videre, hun har også et kæmpe drive og nærvær, som smitter. Jeg følte mig i centrum fra dag et. Heidi var god til at fornemme hvor vi som familie og par var henne og fik et rigtig godt samarbejde med min mand, hvilket betød ALT for mig.
Der er ikke noget Heidi er for god til og hun får en til at føle sig tryg og i gode hænder.

Heidi, er den største gave man kan give sig selv som fødende kvinde og ikke mindst par.

Kære Heidi tusind tak fordi det blev dig og fordi du var med til at gøre fødslen af vores lille søn til en fantastisk oplevelse - du vil altid have en særlig plads i vores hjerter.❤️
Kærlig hilsen William og Clara
Karen
KarenFebruar 2022
Læs mere
Doula - den bedste start

Vi har haft glæden af Heidi som doula - både før og efter fødslen. Jeg anede ikke, hvad en doula var. Jeg tænkte ikke, at jeg havde brug for en, der hjalp med noget som helst inden fødslen og efter. At være gravid var vel bare at være gravid. Hvad kunne en alternativ behandler gøre for mig?

Jeg var faktisk næsten overbevist om, at det ville blive akavet og mærkeligt at være i så tæt et forløb med et fremmede menneske. Men jeg ændrede hurtigt syn og holdning til alt ovenstående. Heidi kom ind i vores hjem “med træsko på”. Hendes væsen varmede hele hjemmet op og hun forklarede og fortalte, så vi kunne forstå det. Hun be- og afkræftede forskellige elementer i fødslen, som vi havde spørgsmål til.

Hun klædte både min mand og jeg på til fødslen, så vi begge var helt rolige ved situationen. Yderligere hjalp hun os med rebozo, som var altafgørende for, at jeg havde en kanon god graviditet. Det løsnede hele min meget tunge krop og min mand var i stand til at lave øvelserne på mig, hvilket gjorde, at vi kunne lave øvelserne, når det var nødvendigt.

Heidi er hele tiden nem at komme i kontakt med og fleksibel i sin kalender.
Vores fødsel - og ugerne efter - havde aldrig været det samme uden Heidi. Heidi har hjulpet os i den helt rigtige retning som forældre og har samtidig hjulpet vores lille dreng til en god og smertefri start på livet.

Vi har set og oplevet Heidi i mange omgange og kan KLART anbefale hende. Hun er virkelig engageret og inde i sit fag.
Takket være Heidi havde vi et fantastisk forløb både før, under (grundet den gode gennemgang, råd osv.) og efter fødslen.

Det er vi evigt taknemmelige for 😊
Selia
SeliaFebruar 2016
Læs mere
Da jeg vandt behandling af Heidi på Facebook, havde jeg aldrig i min vildeste fantasi troet, at vi skulle gå så meget igennem sammen som vi gjorde.
Udover, at hun gav mig lækre rebozo-behandlinger og visualiseringsøvelser, så tog hun med til ALLE de samtaler og undersøgelser jeg blev indkaldt til - både på sygehus og ved jordemoder.
På trods af tidligere akut sectio, ønskede min kæreste og jeg en rolig hjemmefødsel denne gang.

Vi gik meget igennem for at "få lov", og Heidi var en klippe og mit talerør hele vejen igennem - helt indtil, jeg ikke kunne klare mere pres fra systemet og flere nederlag. Selvom det endte med fremskyndet planlagt sectio denne gang, har jeg været ovenud taknemmelig for forløbet med Heidi.
Selv efter fødslen kom hun på besøg et par gange og hjalp mit bækken, vores datters spændinger og med at bearbejde hele forløbet.
Tak er kun et fattigt ord!

(Pga. den oplevelse Selia havde med systemet, da hun ønskede sin hjemmefødsel, og stod helt alene, valgte jeg at oprette en Facebook gruppe, der hedder "Fødsler på trods af generelle anbefalinger" Den har i dag over 2.500 medlemmer, og her får kvinder i samme eller lignende situation som Selia hjælp fra jordemødre, doulaer og andre gravide eller mødre, der selv har stået i situationen, så de ikke skal føle sig så alene, som Selia gjorde.)
Maibritt
MaibrittDec 2015
Læs mere
Jeg havde en rigtig god oplevelse.
De indledende møder og behandling sad lige i skabet. Jeg satte pris på, at der var afsat god tid og oplevede en oprigtig interesse i mig og min situation.
Selv om du ankom lidt sent til fødslen, så manglede jeg ikke din tilstedeværelse.
Jeg satte til gengæld pris på, at du blev bagefter og lige sikrede at amning kørte og at Mikkel var OK.
De efterfølgende besøg og behandling var en rigtig god måde at afslutte på. Igen var der afsat god tid og du var omhyggelig.
Kristina
KristinaApril 2016
Læs mere
Kære Heidi,
Da jeg stod med en positiv graviditetstest og dermed ventede vores andet barn, kom tankerne omkring oplevelsen af vores første datters fødsel til at myldrende rundt i hovedet på mig. Graviditeten, fødslen og tiden derefter med vores første barn var utryg, fyldt af frustration og ængstelse. Det havde været en evig kamp med systemet og vi stod tilbage med en sorg over vores start på familielivet.
Vi havde en følelse af at være blevet svigtet af systemet og nu, med en ny graviditet, en ængstelse over endnu engang at skulle samarbejde med dem om håbet på at det kunne blive anderledes denne gang.

Jeg tænkte først at løsningen denne gang måtte være mere fødselsforberedelse, men da jeg kiggede rundt på tilbuddene fandt jeg ikke noget der føles rigtig. Det var ikke vejrtrækningsøvelser, visualiseringer med videre, som vi følte at vi manglede. Min kæreste havde talt meget om at han ville ønske at han havde sagt fra under fødslen af vores datter. Han vidste bare ikke hvordan eller hvad han skulle bede om, og ingen havde inddraget ham undervejs. At kunne tilvælge en, der aktivt ville følge os og støtte os gennem hele forløbet blev svaret.

Du gav mig plads til at sørge over min første graviditet og fødsel, og lyttede til den sårbarhed jeg følte ved endnu engang at være gravid. Tålmodigt lyttede du igen og igen. Det gav ro til at glæde mig over denne graviditet. Du hjalp os med at være opmærksom på alle de valgmuligheder en graviditet og fødsel byder, og guidede os godt igennem det hele, så vi fik bragt vores spørgsmål op for jordemødrene.
Vi havde brug for støtte i vores dialog med fagpersonalet, og det gav du os. I en hektisk hverdag, har du været en kompetent tovholder for vores fødselsønsker og fået sat mange gode snakke i gang mellem os om vores drømme for denne fødsel.

Under graviditeten spøgte vores store datters medfødte sygdom endnu engang, og det fyldte til tider meget. Sårbarheden over at invitere endnu et lille menneske ind i vores tilværelse fyldte. Turde vi glæde os? Hvad nu hvis det gentog sig?
Du gav os plads til at tale om det, og du har delt personlige erfaringer fra din søns sygdomsforløb med os, som vi har været taknemmelige over at kunne tage med os.

Jeg vågnede endelig en nat med begyndende veer. Den følgende morgen var jeg til kontrol på sygehuset – og efter 7 timer siddende på en stol, til lyden af byggestøj, var alle tegn på snarlig fødsel væk. Jeg var så ked af det og dybt frustreret. Jeg havde svært ved at ryste alle de negative følelser af mig. Jeg var udmattet af dagen, skældte ud og ønskede mindst af alt at gå i fødsel nu – men dagene gik jo og det tyngede. Da vi talte sammen den følgende dag, hvor der endnu ikke var sket yderligere, sprang du fluks i bilen og kom hjem til os.

Du hjalp mig med atter at finde fokus og tro på vores ønsker for fødslen. Du var tålmodig med omsorg, akupressur og rebozo – og veerne kom!

Da veerne endelig kom, følte jeg mig tryg, rolig og glædede mig over snart at skulle møde vores barn. Jeg tullede rundt i vores hjem, brugte de stillinger vi havde talt om og oplevede derfor ikke veerne sønderlig smertelige. Jeg ringede derfor så sent til dig at du først kom frem kort tid efter vores søn var født og jordmoderen nåede kun lige ind af døren.
Det gjorde dog slet ikke spor, alt var så roligt og trygt for os begge to. Du tog billeder, hjalp med amningen og bagte boller – det var helt perfekt.

Kære Heidi, du er en yderste kompetent og hjertevarm person.❤️
Du har været vores sikkerhedsnet og guide. Du har bragt os mod og styrke til aktivt at forme vores fødselsoplevelse.
Du var med til at give os en god, tryg start på familielivet og for det er vi dig altid taknemlige!

Vi håber at mange andre familier fremadrettet også får glæde af din støtte.
Pernille
PernilleSeptember 2016
Læs mere
Vi var så heldige at have Heidi som doula under hele Pernilles graviditet. Det har vi ikke fortrudt.

Heidi er en ren moder natur!
Hun har været en uvurderlig støtte, og hendes enorme viden og indsigt har hele vejen igennem hjulpet os til at reflektere og tage de rette beslutninger til både Pernilles og barnets bedste. Heidi har været vores 24/7 hotline, inspirator, tryghedsgiver, brede skuldre, trøst, motivator og meget meget mere. Hun var fantastisk at have på sidelinjen (eller hun var nok mere inde på banen) i forberedelserne op til fødslen, men i mindst lige så høj grad var hun uundværlig de første 2-3 mdr efter fødslen, hvor vi nu 8-9 mdr senere virkelig mærker effekterne af det arbejde, hun gjorde, og den indsigt hun gav for at skabe det rette fundament for en tryg, naturlig og harmonisk start på livet.

Den vigtigste lærdom, vi fik her, handlede om “det 4. trimester,” at lade barnet komme til verden, før verden kom til barnet og ikke mindst i den forbindelse at vægte vores lille datters velbeliggende før hensynet til andres behov ( for besøg etc). Det har gjort en kæmpe forskel, og alene indsigten i dette aspekt kan vi kun anbefale!

Kærlig hilsen Thomas
Mand til Pernille
Far til Smillah (og Cecilie)
Merete
MereteAugust 2016
Læs mere
Ved vores 4.barns fødsel, havde min mand og jeg kontaktet Heidi, for at hun kunne være sammen med mig under udvidelsesfasen og at hun kunne hjælpe min mand med oprydningen efter fødslen.

Vi havde født 2 børn hjemme tidligere, hvilket var gået ok, men jeg havde savnet en at snakke med imens jeg gik rundt og havde ondt om natten og min mand havde savnet at kunne nyde tiden lige efter fødslen med mig og den lille ny istedet for at skulle rydde op. Vi havde haft fødekar de 2 andre hjemmefødsler og valgte at anskaffe det igen.

Jeg ringede til Heidi efter min nr. 2 ve og hun kom i løbet af 1/2 time. Vi havde fyldt vand i badekarret og sad i stuen. Jeg på en bold imens Heidi trykkede på akupunkturpunkter og det var rigtig hyggeligt. Vi havde ringet til jordemoder og joket med, at vi ses i nat eller i morgen tidlig.

Veerne tog hurtigt til og i løbet af meget kort tid fik jeg presseveer. Min mand ringede til jordemoderen, som var på vej i bilen imens Heidi tog imod vores lille Maja.

Under hele forløbet var Heidi som en rolig klippe, der havde overblik og udviste den ro, som vi havde brug for. Heidi blev hos os og hjalp min mand med oprydning m.m.

En dejlig oplevelse at have Heidi hos os - hun besøgte os efterfølgende og gav rebozo, og hjalp med at demonstre vikle til baby.

Vi vil til enhver tid varmt anbefale Heidi som doula.

K.h. Merete
Kristine
KristineDecember 2018
Læs mere
Det var en god beslutning

Jeg gik med rigtig mange tanker, da jeg fandt ud af jeg var gravid med vores andet barn. Jeg havde en dårlig oplevelse fra min første fødsel. En lang sej kamp med både ve-drop, bistik og lattergas. Jeg følte ikke jeg var til stede i min egen krop. Selvom man ikke ved hvad man går ind til som førstegangs fødende, så var det bare langt fra, hvad jeg havde forventet. Jeg tog derfor kontakt til Heidi. Jeg havde brug for, at der var en hos mig 100 % under fødslen og som kunne guide mig igennem mine veer. Jeg ville føle mig tryg den her gang og tænkte, at det kunne en Doula hjælpe med.

Da jeg snakkede med Heidi første gang, var det ligesom om der faldt en helt anden ro over mig. Jeg blev overbevist om, at det her nok skulle lykkedes og at jeg rent faktisk godt kunne få en god fødsel. Heidi hjalp mig med få øvelser til at finde min indre ro. Jeg fandt også ud af, hvor god jeg egentlig var til at kontrollere min vejrtrækning.

Mine veer startede om eftermiddagen og her ringede jeg til Heidi. Hun sagde, at det var nu jeg skulle lære mine veer at kende. Det gav god mening for mig og jeg følte jeg håndterede mine veer rigtig godt. Heidi kom hjem til mig ved en 20.30 tiden. Her gik vi straks i gang med rebozo og veerne tog til. Heidi var så god til at læse mine signaler og gjorde alt hvad jeg havde brug for. Hun sørgede også for, at jeg blev i min ”fødebobbel”. Da veerne begyndte at blive kraftige, tog vi afsted til sygehuset.

Heidi var virkelig en god støtte under hele fødslen. Det er svært at forklare, men hun var der for mig. Da jeg nærmede mig pressefasen, var Heidi rigtig god til at motivere mig videre i forløbet. Jeg fødte min datter i vand og havde en rigtig god oplevelse!

Det var den helt rigtige beslutning for mig at vælge en Doula. Jeg var bare så heldig, at det var Heidi der blev min. ❤️
Jeg er meget taknemlig for det Heidi har gjort for mig. Det var det hele værd og jeg vil varmt anbefale hende til andre.

En hjertens tak til dig Heidi!❤️
Henriette
HenrietteMarts 2019
Læs mere
Jeg valgte at få en doula til min fødsel for at skabe ekstra tryghed og ro.

Jeg har fra tidligere fødsel nogle negative oplevelser med i bagagen, som jeg gerne ville være foruden denne gang.
Mit valg faldt på Heidi og det har hverken jeg eller min samlever fortrudt lige siden. Heidi var under hele forløbet meget nærværende, imødekommende, rolig og man kunne virkelig mærke at hun brænder for sit job som doula.
Heidi kom til et forbesøg inden fødslen, hvor vi gennemgik hvad vi kunne forvente vi skulle tage stilling til før og efter fødslen, samt vores ønsker til en god fødsel. Alt blev skrevet ned på en “ønskeseddel” til jordmoderen. Det gav en følelse af ro, at føle sig forberedt så godt som man nu kunne til selve fødslen.

Desværre gik det ikke helt som forventet da jeg blev indlagt 18 dage før tid for at få sat fødslen i gang pga. forhøjet levertal. Vi blev sat i gang to dage i træk og først på trejde dagen kom vores lille søn til verden. I dagene op til kom Heidi ned til os hver dag og gav mig rebozo og zoneterapi for at sætte gang i fødslen. Første dag kom der en del veer, men de gik desværre i stå om natten. Dagen efter forsøgte hun igen, men desværre uden så meget held, min krop var træt og udmattet. Under forløbet var Heidi god til at berolige mig og aflæse hvad jeg havde brug for.
Dag tre var jeg meget udmattet efter flere dagen med kun få timers søvn og flere mislykkedes forsøg på igangsættelse. Heidi fik mig beroliget ved hjælp af tankefelts terapi, jeg blev så afslappet at jeg faldt i søvn af det.
Om eftermiddagen kl. 16.00 skulle jeg ned på fødestuen for at forsøge at få vandet taget. Denne dag lykkedes det endeligt, jeg nåede kun til elevatoren så begyndte veerne at komme. Vi nåede kun at være en halv times tid på stuen og så var jeg klar til at komme ned på fødestuen.

Under hele fødslen var Heidi et super talerør for mig, hun kunne tydeligt se og aflæse hvad jeg havde brug for undervejs og kunne samtidig også støtte min partner. Hun stod hele tiden klar med vand til ham og jeg. Gav mig kolde omslag på ryggen, tørrede min pande, masserede min lænd og kom med opmuntrende og støttende ord. Da Conrad kom til verden forevigede hun det uforglemmelige øjeblik med massere af billeder og video.

Vi kan klart anbefale Heidi som doula.

Jeg som samlever var meget skeptisk omkring doulaen, men jeg er så glad for at Heidi, var så dygtig til at hjælpe min kæreste, med alle de ting som kunne lindre og fremprovokere veer. Skulle vi gøre det hele engang til var jeg ikke i tvivl om at vi igen skulle have Heidi med som doula. Hun gav en utrolig ro, vi kunne spørge om alle de ting vi havde spørgsmål til, hvis hun ikke vidste det, fandt hun ud af det.
Tanja
TanjaAugust 2019
Læs mere
Da jeg mødtes med Heidi, var det et år siden jeg var blevet mor for første gang.
Og selvom vi stod med en planlagt "let" graviditet med vores andet barn, var dårlige oplevelser fra min første fødsel altoverskyggende.

Formålet med mit forløb hos Heidi var derfor (måske) en smule atypisk, eftersom Heidi ikke skulle med til selve fødslen, men behandle, rådgive og hjælpe under graviditeten og umiddelbart efter ift. babys og mit velbefindende. Vi mødtes derfor en gang om måneden op til fødslen og to gange efter.

I den forbindelse talte vi sammen, mens jeg fik behandling. Konkret anvendte Heidi en "tapping"-teknik, som jeg selv kunne bruge derhjemme. Det gjorde at både min krop og sind, lige så stille, fik mod på at skulle føde igen.

En enkelt session havde jeg min mand med - her talte vi fødslen igennem og han blev præsenteret for forskellige smertelindrende teknikker, rebozo og massage, som han kunne bruge i graviditeten og under fødslen (og som faktisk var så simple, at han brugte det).

Fødslen var overstået på få timer og jordemoderen kommenterede, at min mand og jeg samarbejdede godt. Det kan være svært at isolere årsagen til, at fødsel og amning er gået godt denne gang. Men jeg er ret sikker på, at Heidis kyndige indblanden har spillet en stor rolle.

Det vigtigste jeg tog med derfra var, at jeg følte jeg havde større viden og flere teknikker, end da jeg kom første gang. Det gav mig en tro på mig selv og gjorde fødslen "håndterbar". Heidi har stor indsigt og praktisk erfaring og hun var god til at oversætte det til min situation og sortere i det, så jeg fik de vigtigste værktøjer at arbejde med derhjemme.

Til alle de logisk-orienterede akademiker-typer rundt omkring, der synes "doula" lyder kvalmende alternativt - det er værd at overvinde angsten og give sig selv den selvomsorg Heidi kan hjælpe én til at finde frem til. Graviditet og fødsel er (desværre/heldigvis) en af de oplevelser i livet, hvor vi ikke kan kontrollere og forudsige kroppens næste træk. Men for mig har det været givende, at have et bredt repertoire af fysiske og mentale "teknikker" og Heidis erfaringer, at trække på.
Camilla
CamillaJuli 2019
Læs mere
Kære Heidi

Tusind tak fordi du har været vores ledsager på vores magiske rejse under graviditeten og fødslen.

Du er et fantastisk mennekse, som vi er meget taknemmelige for at have i vores liv.
Vi har på intet tidspunkt været i tvivl om, at du vil gøre alt, hvad der står i din magt for at opfylde vores ønsker og behov på bedste vis. Og du er i den grad lykkedes med din rolle som vores doula ❤️

Du har givet os en fantastisk fødselsoplevelse, som ikke ville have været det samme uden dig!
Du har været der for os, og støttet os i en af de mest pressede situationer i vores liv, og givet os troen på den naturlige fødsel og fjernede en masse bekymringer.
Og du gav os en masse redskaber under graviditeten til at få fødslen tilbage. Du har desuden boostet vores selvtillid som forældre. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke forestille os, hvordan vi ville have klaret det hele uden dig.

Så tusind tak for alt det du har gjort for os i alle henseender og fordi du er dig med din smittende energi, engagement og til tider vanvittige påfund. 😊
Det har i den grad været en fornøjelse at have et alternativt syn på sagen og altid have en sparringspartner lige ved hånden.

Tak for dig ❤️

De kærligste hilsner og kram Johan, Camilla og Oliver
Tidligere
Næste

Min historie

Jeg blev selvstændig i 2004 med www.slynger.dk og har siden da beskæftiget mig med at rådgive omkring graviditet, børn og amning.
Da jeg blev kranio-sakral terapeut i 2008 begyndte jeg at behandle gravide, nyfødte og børn i alle aldre, men manglede stadig det link, der bandt dem sammen.
Da jeg i 2015 blev uddannet Doula, oplevede jeg stor tilfredsstillelse ved at mine evner til at hjælpe den gravide, fødende og den barslende mor blev bundet sammen, så jeg glæder mig til at kunne være der for dig igennem hele rejsen, og gøre mit til, at det bliver en rolig, tryg og glædesfyldt oplevelse for alle i familien, hvor I føler jer hørt, forstået og støttet hele vejen.❤️

Siden jeg fik mine to skønne børn i 2003 og 2005, har jeg elsket at hjælpe andre kvinder igennem det mirakel, det er at blive mor. Lige fra graviditeten til livet med de kære små.

Min første fødsel var traumatisk, derfor hyrede jeg en Doula, da jeg blev gravid igen. Hun hjalp mig til en drømmefødsel, som på magisk vis fjernede alle traumerne fra den første. Siden da har jeg drømt om at blive Doula.

Min søn havde et stort behov for kontakt, hvorfor barnevognen aldrig kom i brug, og sådan startede min rejse ind i slyngernes verden. Andre så hvor godt han havde det i min hjemmesyede slynge, og bad mig lave en til dem. I 2004 startede jeg slynger.dk, hvor jeg fik lov til at hjælpe rigtig mange mødre til at få samme tætte kontakt med deres baby, som jeg fik med min Benjamin.

Amningen gik ikke helt så let som jeg havde håbet på, men med hjælp fra en ammerådgiver fra foreningen Forældre & Fødsel, kom vi igennem den første svære tid, og fik et langt og dejligt ammeforløb. Derefter valgte jeg at følge noget af ammerådgiver-uddannelsen for at kunne hjælpe andre, og blev også frivillig emnerådgiver hos F&F, hvilket har givet mig en masse erfaring igennem årene.

I begge mine graviditeter havde jeg bækkenløsning, og oplevede hvordan zoneterapi og kranio-sakral terapi fjernede mine smerter og gav mig min bevægelsesfrihed tilbage. Og da jeg fik min datter i 2005 var det igen kranio-sakral terapien, der blev vores redning, da hendes kranie var skævt. Dette fik mig i 2008 til at uddanne mig til zoneterapeut og kranio-sakral terapeut, og jeg har siden da taget samtlige kurser inkl. børnekurserne for at kunne hjælpe andre, som jeg selv blev hjulpet. Kurserne viste mig hvor stor en forskel kranio-sakral terapien kunne gøre for børnene, og det gik op for mig hvor megen lidelse, der kunne have været undgået. Derfor besluttede jeg mig for at starte babytjek.dk og give alle børn chancen for at blive tjekket lige efter fødslen, og dermed undgå at komme ind i en dårlig spiral pga. skævheder og spændinger i kroppen.

Kodeordet for mig er omsorg og nærvær, og jeg ønsker at kunne hjælpe dig og din familie igennem en af de største og vigtigste oplevelser her i livet.

Ring til mig på 20660005, så vi kan få en snak om din drømmefødsel ❤️

Jeg glæder mig meget til at møde dig!
Kærligst Heidi