Hvad er homøopati?

Homøopati er en alternativ og naturlig måde at bidrage til balance i både krop og sind.

Homøopati er naturmedicin, hvor man udvælger et middel, der hjælper klienten til at genvinde sin balance og sit helbred ved at stimulere kroppens selvhelbredende kræfter. Homøopatiske lægemidler er udvundet fra plante-, mineral- eller dyreriget, hvorefter stoffet bliver stærkt fortyndet med alkohol eller vand. Derefter kan det indtages som dråber eller piller.

Homøopati bygger på den tyske læge, fysiker og kemiker Samuel Hahnemanns opdagelse af en naturlov i 1700-tallet. Han opdagede, at et stof i fortyndet potenseret form, kunne behandle de samme symptomer, som stoffet giver, hvis det indtages af en rask person.
Han bekræftede sin opdagelse igennem kliniske observationer, som han foretog sammen med sine læge kollegaer. De lavede grundige optegnelser over effekten af de forskellige midler på det fysiske, emotionelle og mentale plan ud fra egne observationer, samt fra viden om forgiftninger.

Homøopaten ser på klientens individuelle symptomer, da mennesker reagerer forskelligt, alt efter deres historie og natur. Symptomerne er et udtryk for den personlige indre tilstand, som homøopaten forsøger at få et klart billede af, så der kan findes et lægemiddel, der matcher det pågældende billede.

Anvendelse

Homøopati er den mest anvendte alternative behandlingsform i en fjerdedel af de europæiske lande, og officielt anerkendt i flere lande, samt integreret i det nationale sundhedssystem i bl.a. England, hvor de fx har Royal London Hospital for Integrated Medicine, samt i Tyskland, hvor hver anden læge ordinerer homøopatisk medicin. I Danmark har det været meget brugt før i tiden, hvor vi havde homøopatiske afdelinger på alle apoteker, og homøopatisk hospital i København. Det har desværre været næsten helt væk i en årrække, men i dag vinder det mere og mere frem igen.

Fordele

Homøopatisk behandling er naturlig og effektiv uden bivirkninger og derfor en god behandlingsmetode for voksne og børn i alle aldre. De fleste sygdomstilstande kan behandles homøopatisk. Såvel fysiske, emotionelle som mentale problemer. Selv gravide kan bruge homøopati, da midlerne ikke indeholder kemi.
Bemærk at der kan opstå førstegangs forværring, hvilket er en indikation på, at du har modtaget det korrekte middel, der passer perfekt til dig, og derfor forstørrer dine symptomer midlertidigt.

Homøopati er generelt meget sikkert at bruge. Koncentrationen af ekstrakterne er så lav, at der ikke kan måles molekyler fra det aktive stof, og derfor hedder det også energimedicin, da det er energien fra det aktive stof, der påvirker personen, der indtager det. Der er derfor ikke mulighed for bivirkninger i den normale forstand.  Hvis du skulle opleve uønskede virkninger, bør du tage kontakt til din homøopat og stoppe videre indtagelse af det homøopatiske middel.

Hvad kan homøopati afhjælpe?

 • Mellemørebetændelse
 • Hoste
 • Astma
 • Eksem
 • Høfeber
 • Allergi
 • Hormonelle forstyrrelser
 • Hudproblemer
 • Fordøjelsesproblemer
 • Birvirkninger efter vacciner
 • Hovedpiner
 • Nervøsitet
 • Lavt selvværd
 • Angst
 • Kronisk træthed
 • Stress
 • Depression
 • Night terror
 • ADHD.

Konsultation

Konsultationen foregår online, hvor du vil blive spurgt ind til bl.a. symptomer, mad- og søvnvaner, fordøjelse, humør, kulde/varme og hændelser i livet.
Jeg bruger disse informationer til at forstå din problematik til bunds, og dermed finde frem til det homøopatiske lægemiddel, der kan hjælpe dig bedst muligt.

Samtalen tager ca. 2 timer, og derefter behandler jeg oplysningerne i et computersystem, der hjælper mig til at finde det korrekte middel, som du modtager efterfølgende.

Jeg arbejder sammen med Flemming Borregaard Olsen, så hvis du ønsker det, kan du få to homøopater til éns pris. At vi er to til at interviewe dig, giver en mere grundig forståelse for hvem du er, og efterfølgende også større sikkerhed for at finde det korrekte middel. Du kan læse mere om Flemming på Vitalforce.dk.

Opfølgnings samtaler tager ca. 1 time, og tages, hvis du har oplevet store ændringer i forbindelse med indtagelse af første middel, eller der er sket noget i dit liv, der gør, at det skal tages med i det samlede billede. Herefter finder vi ud af, om du skal fortsætte med samme middel, eller om det er tid til et nyt middel.

Pris

Kr. 1.500,- for første session på ca. 2 timers interview.
Opfølgning på ca. en time kr. 600,-

Studierabat
kr. 1.200,- og 500,- for opfølgning

Børn under 12år
700,- og 400,- for opfølgning

Hvor hurtigt virker homøopati?

Det er meget individuelt hvor hurtigt homøopati virker. Nogen oplever øjeblikkelig effekt, nogle efter en uge, mens andre først oplever en virkning lidt senere.

Til forskel fra konventionel medicinsk behandling ordinerer homøopaten ganske få doser af det homøopatiske middel hvis formål er, at stimulere til kroppens egne selvhelbredende kræfter.
Man gentager stimulering så snart man mærker, at der er tegn på tilbagefald – det kan være efter dage, uger eller måneder.

Som med andre former for alternative behandlingsformer kan homøopatisk behandling kræve et længere forløb inden samtlige symptomer er væk.

En tommelfingerregel er, at det tager lige så mange måneder, som det antal år problemet har eksisteret. Så hvis du har haft et problem i fx 4 år, vil det tage ca. 4 mdr. at fjerne.

Klienterne fortæller